Vandaag is het 7e TCEC toernooi afgelopen. Dit toernooi is gewonnen door Komodo, die in de laatste match Stockfish wist te verslaan.Komodo wint TCEC

Alle partijen en informatie is terug te vinden bij Chessdom op de speciale TCEC omgeving: https://tcec.chessdom.com/archive.php.

Het plaatje hiernaast is speciaal gemaakt voor TCEC door Santiago (informatie van het Facebook bericht hierover). Deze en andere plaatjes voor TCEC 7 zijn te downloaden van https://app.box.com/tcec/1/2467442823.

Er is een nieuwe Thorensen Chess Engine Competion gestart. Volgens Susan Polgar (https://susanpolgar.blogspot.de/2013/01/tcec-computer-chess-championship.html) is dit de competitie waar Houdini zijn fame kreeg door Rybka te verslaan. Maar belangrijker is dat er nog steeds locaties zijn waar chess engines tegen elkaar spelen in een toernooivorm op het internet. Vorig jaar leek het er even op dat deze vorm van computerschaak ook zijn einde zou vinden. Maar gelukkig zijn er toch nog mensen die voldoende belangstelling voor de kracht van schaakprogramma's hebben.

Meer informatie over de TCEC met haar deelnemers kan worden gevonden op de website https://www.tcec-chess.net/ of op de Facebook pagina (ook iets voor de CSVN?).

Clones blijven de gemoederen bezig houden. Op TalkChess, één van de internet fora over computerschaak, is een mail van Fabien Letouzey gepost over Fruit en Rybka. Deze is hier te vinden (wel in het Engels), met alle zinnige en onzinnige antwoorden en interpretaties over licenties (GPL), of Rybka nu wel of niet een afstammeling van Fruit is, etcetera. Interessante lectuur, vooral omdat de roep om een onafhankelijke instantie voor het bepalen van een clone of niet steeds luider. Wel moet er dan duidelijkheid zijn over wat een clone is. Anders blijft een welles nietes verhaal.

Copyright CSVN