De CSVN organiseert op zaterdag 25 en zondag 26 april 2020 de voorjaarsactiviteit. Voor de 57e keer wordt een Programmeurstoernooi gehouden. Daarnaast zal het 40e Gebruikerstoernooi worden gehouden. Naast de computerschaakactiviteiten hebben we ook de computerdammers uitgenodigd voor een toernooi.

 

Tevens zal tijdens de najaarsactiviteit de Algemene Leden Vergadering op zondag(!) 26 april 2020 worden gehouden. De benodigde stukken voor deze vergadering vindt u in de Computerschaak nummer 1 van 2020 of worden u separaat toe gestuurd.

 

Plaats van handeling is het "Biljart en bridgecentrum De Hoog", Nieuwe Gouwe OZ 11, 2801 SB Gouda.

 

Compleet tijdschema:

 

Zaterdag 25 april 2020

09:00

Zaal open

09:30-11:30

1e ronde programmeurstoernooi

11:40-13:40

2e ronde programmeurstoernooi

13:50-15:50

3e ronde programmeurstoernooi

16:00-18:00

4e ronde programmeurstoernooi

 

Zondag 26 april 2020

09:00

Zaal open

10:00-17:00

Gebruikerstoernooi

10:00-10:30

Algemene Ledenvergadering CSVN

10:40-12:40

5e ronde programmeurstoernooi

12:50-14:50

6e ronde programmeurstoernooi

15:00-17:00

7e ronde programmeurstoernooi

17:30

Prijsuitreiking Programmeurstoernooi

 

Regels voor deelname aan het 57e Programmeurstoernooi

 1. De programmeur, zijnde iemand die ten minste een wezenlijk deel van het programma heeft geprogrammeerd, dient zich als deelnemer in te schrijven. Daarnaast kunnen anderen als teamlid worden ingeschreven, waaronder bijvoorbeeld de boekauteur en/of tester.

 2. Alle eventueel andere programmeurs van wie een bijdrage in het programma aanwezig is dienen bij de aanmelding vermeld te worden, tezamen met de aard van de bijdrage. Het gebruik van zulke bijdrages dient (uiteraard) rechtmatig te zijn.

 3. Deelname van programma's die naar het oordeel van de toernooiorganisatie te nauw verwant zijn aan andere programma's zal door de organisatie geweigerd worden.

 4. Als onderdeel van de inschrijving zal de programmeur zijn/haar programma een gelijkenistest laten uitvoeren en de resultaten daarvan insturen. Bij ontbreken hiervan wordt de inschrijving niet geaccepteerd. De organisatie verschaft instructies hoe deze test uitgevoerd dient te worden en voorbeeldsoftware die voor UCI en Winboard engines voor dit doel gebruikt kan worden.

 5. Tijdens het toernooi kan door de arbiter gevraagd worden om onder toezicht een deel van de gelijkenistest te herhalen.

 6. Indien door de toernooiorganisatie aan de accuratesse van de inschrijving getwijfeld wordt is de deelnemende programmeur verplicht om tijdens het toernooi aan de arbiter inzage in en toelichting op het programma te geven, alsmede het computersysteem en ontwikkelomgeving.

 7. Legaal gebruik van eindspel databases en openingsboeken is onder vermelding toegestaan.

 

Aan diegenen die van plan zijn deel te nemen wordt verzocht zich per email uiterlijk zondag 19 april 2020 in te schrijven bij Folkert van Heusden (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

Er is geen inschrijvingsgeld voor CSVN leden. Het inschrijvingsgeld voor niet-leden bedraagt 20 euro.

 

Een minimum aantal van 8 deelnemende programma’s is nodig om het toernooi door te laten gaan.

 

De volgende gegevens dienen bij aanmelding vermeld te worden:

 • Naam van het programma*;

 • Naam van de deelnemende programmeur en teamleden*;

 • Namen van alle auteurs van de broncode van het programma en de aard deze bijdragen*;

 • De oorsprong van gebruikte eindspel databases en openingsboeken*;

 • De aanwezigheid van de teamleden tijdens het toernooi. De organisatie moedigt aan dat de deelnemende programmeur zelf bij het toernooi aanwezig is;

 • Correspondentieadres, email-adres en telefoonnummer van de deelnemende programmeur;

 • De resultaten (zetten) van de gelijkenistest**. Deze kunnen tot 24 uur voor aanvang van de eerste ronde worden ingezonden;

 • Indicatie van de speelsterkte;

 • Type computer waarmee gespeeld wordt (processor, snelheid, geheugen, aantal gebruikte cores*);

* Deze gegevens worden gebruikt in de toernooiverslaggeving.

** De zetten zullen vertrouwelijk behandeld worden. De mate van gelijkenis met andere deelnemende programma's wordt bekend gemaakt. Voor de test zelf: zie de CSVN-website.

 

40e Gebruikerstoernooi

 1. De maximale speelsterkte is voor deze editie tot ???? ELO.

 2. Er wordt gespeeld volgens de “Aktiv” norm van de Wikilijst. In principe zijn alleen de vermelde computers met een rating onder de genoemde speelsterkte toegestaan: http://www.schach-computer.info/wiki/index.php/Wiki-Elo-Liste. Indien uw computer niet in de lijst staat, kunt u ook nog zoeken op verwantschappen, bv. in https://www.schach-computer.info/wiki/index.php?title=Klone

 3. Gezien de beperkte speeltijd is 30 minuten per kleur per partij van toepassing.

 4. Om ook bijzondere of afwijkende computers mee te laten doen kan de toernooileider besluiten op verzoek een exemplaar toe te laten dat niet op de lijst voorkomt. Het moet dan genoegzaam duidelijk zijn dat de computer de maximaal toegestane speelsterkte niet overschrijdt.

 5. Deelname geschiedt met een “dedicated” schaakcomputer, d.w.z. de computer is speciaal gemaakt om mee te schaken. Dat kan een houten of plastic bord zijn, maar ook een portable. Andere vormen (Bijv. een laptop met schaakprogramma) zijn niet toegestaan.

 6. De gebruiker kan op eigen initiatief en op eigen inschatting remise aanbieden.

 7. Bij overschrijding van de tijd wordt de partij voor de betreffende deelnemer als verloren genoteerd.

 8. Er wordt gebruik gemaakt van een externe klok en eventueel aparte schaakborden, zo mogelijk door de organisatie verstrekt.

 9. Het is toegestaan om aan het begin van de partij een zelf bepaald niveau te bepalen en deze ook gedurende de partij van te wisselen mits de computer niet aan het denken is.

 10. Het is niet toegestaan om tussentijds op “enter/move/play/go” te drukken om zo de computerzet te forceren.

 11. Voor robotcomputers wordt, gezien de trage handelingen, een uitzondering gemaakt. Deze kunnen gebruik maken van hun interne klok. Dit geldt dan ook voor de tegenstander.

 12. Arbitrage geschiedt door de toernooileider.

Vindt u het leuk om mee te doen, maar heeft u geen geschikte schaakcomputer dan wordt er een voor u verzorgd. Komt u alleen kijken? Ook dan bent u van harte welkom!

Aan diegenen die van plan zijn deel te nemen wordt verzocht zich per email in te schrijven bij Luuk Hofman. Het emailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Er is geen inschrijvingsgeld van toepassing voor CSVN leden. Om deelname te stimuleren geldt er ook geen inschrijvingsgeld voor niet-leden.

 

 

Copyright CSVN