Najaarsactiviteit 2023

  

De CSVN organiseert op zaterdag 2 en zondag 3 december 2023 de najaarsactiviteit. Voor de 60e keer wordt een Programmeurstoernooi gehouden. 

Daarnaast zal op de zaterdag het 43e Gebruikerstoernooi worden gehouden als eendaags toernooi.

Plaats van handeling is ‘Café-Restaurant Het Wapen van Zundert’, Katerstraat 12, 4881AR Zundert.

Compleet tijdschema:

Zaterdag 2 december 2023

 

09:00

Zaal open

09:30-12:00

Gebruikerstoernooi ronden 1 en 2

09:30-12:00

1e ronde programmeurstoernooi

12:00-17:30

Gebruikerstoernooi ronden 3 t/m 6

12:10-14:10

2e ronde programmeurstoernooi

14:20-16:20

3e ronde programmeurstoernooi

17:30

Prijsuitreiking Gebruikerstoernooi

16:20-18:20

4e ronde programmeurstoernooi

 

Zondag 3 december 2023

 

 

09:00

Zaal open

09:30-11:30

5e ronde

11:40-13:40

6e ronde

13:50-15:50

7e ronde

17:00

Prijsuitreiking Programmeurstoernooi

 

Regels voor deelname aan het 60e Programmeurstoernooi

 

1. De programmeur, zijnde iemand die ten minste een wezenlijk deel van het programma heeft geprogrammeerd, dient zich als deelnemer in te schrijven. Daarnaast kunnen anderen als teamlid worden ingeschreven, waaronder bijvoorbeeld  de boekauteur en/of tester.

 

2. Alle eventueel andere programmeurs van wie een bijdrage in het programma aanwezig is dienen bij de aanmelding vermeld te worden, tezamen met de aard van de bijdrage. Het gebruik van zulke bijdrages dient (uiteraard) rechtmatig te zijn.

 

3. Deelname van programma's die naar het oordeel van de toernooiorganisatie te nauw verwant zijn aan andere programma's zal door de organisatie geweigerd worden.

 

4. Als onderdeel van de inschrijving zal de programmeur zijn/haar programma een gelijkenistest laten uitvoeren en de resultaten daarvan insturen. Bij ontbreken hiervan wordt de inschrijving niet geaccepteerd. De organisatie verschaft instructies hoe deze test uitgevoerd dient te worden en voorbeeldsoftware die voor UCI en Winboard engines voor dit doel gebruikt kan worden.

 

5. Tijdens het toernooi kan door de arbiter gevraagd worden om onder toezicht een deel van de gelijkenistest te herhalen.

 

6. Als door de toernooiorganisatie aan de accuratesse van de inschrijving getwijfeld wordt is de deelnemende programmeur verplicht om tijdens het toernooi aan de arbiter inzage in en toelichting op het programma te geven, alsmede het computersysteem en ontwikkelomgeving.

 

7. Legaal gebruik van eindspel databases en openingsboeken is onder vermelding toegestaan.

 

 

Aan diegenen die van plan zijn deel te nemen wordt verzocht zich per email uiterlijk zondag 19 november 2023 in te schrijven bij Richard Pijl Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Er is geen inschrijvingsgeld voor CSVN leden. Het inschrijvingsgeld voor niet-leden bedraagt 20 euro.

 

Een minimumaantal van 8 deelnemende programma’s is nodig om het toernooi door te laten gaan.

 

De volgende gegevens dienen bij aanmelding vermeld te worden:

  • Naam van het programma*;

  • Naam van de deelnemende programmeur en teamleden*;

  • Namen van alle auteurs van de broncode van het programma en de aard deze bijdragen*;

  • De oorsprong van gebruikte eindspel databases en openingsboeken*;

  • De aanwezigheid van de teamleden tijdens het toernooi. De organisatie moedigt aan dat de deelnemende programmeur zelf bij het toernooi aanwezig is;

  • Correspondentieadres, email-adres en telefoonnummer van de deelnemende programmeur;

  • De resultaten (zetten) van de gelijkenistest**. Deze kunnen tot 24 uur voor aanvang van de eerste ronde worden ingezonden;

  • Indicatie van de speelsterkte;

  • Type computer waarmee gespeeld wordt (processor, snelheid, geheugen, aantal gebruikte cores*);

* Deze gegevens worden gebruikt in de toernooiverslaggeving.

** De zetten zullen vertrouwelijk behandeld worden. De mate van gelijkenis met andere deelnemende programma's wordt bekend gemaakt. Voor de test zelf: zie de CSVN-website.

 

43e Gebruikerstoernooi

    1. De maximale speelsterkte is voor deze editie tot 2100 ELO.

    2. Er wordt gespeeld volgens de “Aktiv” norm van de Wiki-elo lijst. In principe zijn alleen de vermelde computers met een rating onder de genoemde speelsterkte toegestaan: https://www.schachcomputer.info/html/aktivschach_elo_liste.html 

    3. Om ook bijzondere of afwijkende computers mee te laten doen kan de toernooileider besluiten op verzoek een exemplaar toe te laten dat niet op de lijst voorkomt. Het moet dan genoegzaam duidelijk zijn dat de computer de maximaal toegestane speelsterkte niet overschrijdt. Zie ook https://www.schach-computer.info/wiki/index.php?title=Klone 

    4. Deelname geschiedt met een ’dedicated’ schaakcomputer, d.w.z. de computer is speciaal gemaakt om mee te schaken. Dat kan een houten of plastic bord zijn, maar ook een portable. Andere vormen (Bijv. een laptop met schaakprogramma) zijn niet toegestaan.

    5. Gezien de beperkte speeltijd is 30 minuten per kleur per partij van toepassing.

    6. Er wordt gebruik gemaakt van een externe klok en eventueel aparte schaakborden, zo nodig door de organisatie verstrekt.

    7. Bij overschrijding van de tijd wordt de partij voor de betreffende deelnemer als verloren genoteerd.

    8. De gebruiker kan op eigen initiatief en op eigen inschatting remise aanbieden.

    9. Het is toegestaan om een zelf bepaald level c.q. bedenktijd en speelstijl in te stellen en dit ook gedurende de partij te veranderen, mits de computer op dat moment niet aan het denken is.

    10. Het is niet toegestaan om tussentijds op “enter/move/play/go” te drukken om zo de computer-zet te forceren.

    11. Voor robotcomputers wordt, gezien de trage handelingen, een uitzondering gemaakt. Deze kunnen gebruik maken van hun interne klok. Dit geldt dan ook voor de tegenstander. Echter, wanneer de partij langer dan een uur duurt, kan de wedstrijdleider in overleg besluiten tot arbitrage.

 

    12. Bij geschillen is het besluit van de wedstrijdleider bindend.

 

Vindt u het leuk om mee te doen, maar heeft u geen geschikte schaakcomputer, dan wordt er in overleg een voor u verzorgd. Komt u alleen kijken? Ook dan bent u van harte welkom!

Aan diegenen die van plan zijn deel te nemen wordt verzocht zich per e-mail uiterlijk donderdag 30 december 2023 in te schrijven bij Luuk Hofman en/of Paul Wiselius. Het e-mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. resp. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Er is geen inschrijvingsgeld van toepassing voor CSVN leden. 

Om deelname te stimuleren geldt er ook geen inschrijvingsgeld voor niet-leden! 

 

 

 

 

 


Copyright CSVN