Tot ongeveer 10 jaar geleden konden de schaakcomputers met merknamen als Mephisto, CXG, etc. bij diverse winkels gekocht worden. Helaas is de markt voor deze apparaten volledig ingestort en worden ze nauwelijks meer geproduceerd. De goedkope, kleine schaakcomputers bestaan nog wel en zijn zo af en toe ook nog te koop in de speelgoedwinkels of zelfs de supermarkt. Verder worden de schaakcomputers veel tweedehands aangeboden via Marktplaats of eBay.

Winkels die nog wel schaakcomputers verkopen zijn:

  • Het Paard in Amsterdam
  • Schach Niggeman in Duitsland

Regelmatig wordt de vereniging benaderd met vragen rondom reparaties van schaakcomputers. Het gaat dan in de meeste gevallen om reparaties aan de elektronica. In Nederland is echter op dit moment niemand meer die deze apparaten nog repareert. Of u zou toevallig een elektronica expert weten die het voor u zou willen doen.

In Duitsland zijn echter nog wel bedrijven en personen die reparaties uitvoeren. U kunt deze altijd benaderen met de vraag om de schaakcomputer te repareren. Houdt er wel rekening mee dat daar kosten aan verbonden zijn! En soms loont het zich ook niet om een schaakcomputer te laten repareren. Maar dat zijn keuzes die u zelf moet bepalen, dat kunnen wij als vereniging niet voor u beslissen.

De Duitse reparatiemogelijkheden:

  • https://www.fernseh-berger.de/
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ( https://www.schachcomputer.at/reparaturen.htm )
  • https://www.niggemann.com/ 
Copyright CSVN