De CSVN organiseert op zaterdag 20 en zondag 21 november 2021 de najaarsactiviteit. Voor de 57e keer wordt een Programmeurstoernooi gehouden. Daarnaast zal het 40e Gebruikerstoernooi worden gehouden als tweedaags toernooi! Dit alles wel onder het voorbehoud en de regels van de overheid met betrekking tot de corona/covid-19 toestand in Nederland.

Tevens zal tijdens de najaarsactiviteit de Algemene Leden Vergadering op zaterdag 20 november 2021 worden gehouden. De benodigde stukken voor deze vergadering vindt u in de Computerschaak nummer 2 van 2021 of worden u separaat toegestuurd.

Plaats van handeling is het "Biljart en bridgecentrum De Hoog", Nieuwe Gouwe OZ 11, 2801 SB Gouda.

 

Compleet tijdschema:

 

Zaterdag 20 november 2021

09:00

Zaal open

09:30-11:30

1e ronde programmeurstoernooi

10:00-18:20 Gebruikerstoernooi dag 1
11:30-12:00 Algemene Leden Vergadering

12:10-14:10

2e ronde programmeurstoernooi

14:20-16:20

3e ronde programmeurstoernooi

16:20-18:20

4e ronde programmeurstoernooi

 

Zondag 21 november 2021

09:00

Zaal open

10:00-13:40

Gebruikerstoernooi ronde 6 en 7

09:30-11:30

5e ronde

11:40-13:40

6e ronde

14:00 Prijsuitreiking Gebruikerstoernooi

13:50-15:50

7e ronde

17:00

Prijsuitreiking Programmeurstoernooi

 

Regels voor deelname aan het 57e Programmeurstoernooi

 1. De programmeur, zijnde iemand die ten minste een wezenlijk deel van het programma heeft geprogrammeerd, dient zich als deelnemer in te schrijven. Daarnaast kunnen anderen als teamlid worden ingeschreven, waaronder bijvoorbeeld de boekauteur en/of tester.

 2. Alle eventueel andere programmeurs van wie een bijdrage in het programma aanwezig is dienen bij de aanmelding vermeld te worden, tezamen met de aard van de bijdrage. Het gebruik van zulke bijdrages dient (uiteraard) rechtmatig te zijn.

 3. Deelname van programma's die naar het oordeel van de toernooiorganisatie te nauw verwant zijn aan andere programma's zal door de organisatie geweigerd worden.

 4. Als onderdeel van de inschrijving zal de programmeur zijn/haar programma een gelijkenistest laten uitvoeren en de resultaten daarvan insturen. Bij ontbreken hiervan wordt de inschrijving niet geaccepteerd. De organisatie verschaft instructies hoe deze test uitgevoerd dient te worden en voorbeeldsoftware die voor UCI en Winboard engines voor dit doel gebruikt kan worden.

 5. Tijdens het toernooi kan door de arbiter gevraagd worden om onder toezicht een deel van de gelijkenistest te herhalen.

 6. Indien door de toernooiorganisatie aan de accuratesse van de inschrijving getwijfeld wordt is de deelnemende programmeur verplicht om tijdens het toernooi aan de arbiter inzage in en toelichting op het programma te geven, alsmede het computersysteem en ontwikkelomgeving.

 7. Legaal gebruik van eindspel databases en openingsboeken is onder vermelding toegestaan.

 

Aan diegenen die van plan zijn deel te nemen wordt verzocht zich per email uiterlijk zondag 14 november 2021 in te schrijven bij Jan Krabbenbos.

 

Er is geen inschrijvingsgeld voor CSVN leden. Het inschrijvingsgeld voor niet-leden bedraagt 20 euro.

 

Een minimum aantal van 8 deelnemende programma’s is nodig om het toernooi door te laten gaan.

 

De volgende gegevens dienen bij aanmelding vermeld te worden:

 • Naam van het programma*;

 • Naam van de deelnemende programmeur en teamleden*;

 • Namen van alle auteurs van de broncode van het programma en de aard deze bijdragen*;

 • De oorsprong van gebruikte eindspel databases en openingsboeken*;

 • De aanwezigheid van de teamleden tijdens het toernooi. De organisatie moedigt aan dat de deelnemende programmeur zelf bij het toernooi aanwezig is;

 • Correspondentieadres, email-adres en telefoonnummer van de deelnemende programmeur;

 • De resultaten (zetten) van de gelijkenistest**. Deze kunnen tot 24 uur voor aanvang van de eerste ronde worden ingezonden;

 • Indicatie van de speelsterkte;

 • Type computer waarmee gespeeld wordt (processor, snelheid, geheugen, aantal gebruikte cores*);

* Deze gegevens worden gebruikt in de toernooiverslaggeving.

** De zetten zullen vertrouwelijk behandeld worden. De mate van gelijkenis met andere deelnemende programma's wordt bekend gemaakt. Voor de test zelf: zie de CSVN-website.

 

40e Gebruikerstoernooi

 1. De maximale speelsterkte is voor deze editie tot 1640 ELO. Deze relatief lage speelsterkte is gekozen vanwege het nostalgische karakter van dit jubileumtoernooi.
 2. Deelname geschiedt met een “dedicated” schaakcomputer, d.w.z. de computer is speciaal gemaakt om mee te schaken. Dat kan een houten of plastic bord zijn, maar ook een portable. Andere vormen (Bijv. een laptop met schaakprogramma) zijn niet toegestaan.
 3. Er wordt gespeeld volgens de “Aktiv” norm van de Wikilijst. In principe zijn alleen de vermelde computers met een rating onder de genoemde speelsterkte toegestaan: https://www.schach-computer.info/wiki/index.php/Wiki-Elo-Liste. Indien uw computer niet in de lijst staat, kunt u ook nog zoeken op verwantschappen, bv. in https://www.schach-computer.info/wiki/index.php?title=Klone.
 4. Om ook bijzondere of afwijkende computers mee te laten doen kan de toernooileider besluiten op verzoek een exemplaar toe te laten dat niet op de lijst voorkomt. Het moet dan genoegzaam duidelijk zijn dat de computer de maximaal toegestane speelsterkte niet overschrijdt.
 5. De bedenktijd is 30 minuten per kleur per partij, op basis van de interne klok van de schaakcomputer. Als een schaakcomputer niet beschikt over deze instelling, spelen beide computers met de instelling 30 seconden per zet.
 6. Als een partij te lang duurt, kan de wedstrijdleiding besluiten tot het verkorten van de bedenktijd instelling van beide computers, en/of arbitrage.
 7. De gebruiker kan op eigen initiatief en op eigen inschatting remise aanbieden c.q. accepteren.
 8. Het is NIET toegestaan om gedurende de partij van instelling te veranderen, tenzij de toernooileiding daarmee akkoord is.
 9. Het is niet toegestaan om tussentijds op “enter/move/play/go” te drukken om zo de computer te dwingen direct een zet te doen.
 10. Arbitrage geschiedt door de toernooileiding.

 

Vindt u het leuk om mee te doen, maar heeft u geen geschikte schaakcomputer dan wordt er een voor u verzorgd. Komt u alleen kijken? Ook dan bent u van harte welkom! Aan diegenen die van plan zijn deel te nemen wordt verzocht zich per email in te schrijven bij Luuk Hofman. Het emailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er is geen inschrijvingsgeld van toepassing voor CSVN leden. Om deelname te stimuleren geldt er ook geen inschrijvingsgeld voor niet-leden.

 

 


Copyright CSVN